Skip to main content

Wat is een BIAB treatment?

Dromen jij of jouw klanten over lange, sterke en gezonde nagels? Dan is een BIAB behandeling echt iets om je in te verdiepen. Dankzij een BIAB treatment komen de nagels in topconditie en kunnen de nagels optimaal groeien. Een BIAB behandeling is in feite een vervanging voor kunstnagels maar dan zonder dat de eigen nagels beschadigd worden.
Met de leuke BIAB kleuren kun je bovendien een paar weken lang van mooie, verzorgde nagels genieten. Wil je weten wat BIAB nagels precies zijn en wat de voordelen en mogelijkheden zijn van BIAB? Lees dan snel verder.

Wat betekent BIAB?

BIAB is een afkorting voor Builder In A Bottle. Dit is een verstevigende builder (opbouwende) gel die ervoor zorgt dat de nagels sterk, flexibel en gezond worden. BIAB is een gel die in feite al een base en primer bevat. Ook is BIAB niet schadelijk voor de natuurlijke nagels, omdat de gel eraf te weken (‘soaken’) is. BIAB nagels zijn hierdoor populair en geschikt voor iedereen die houdt van mooi verzorgde nagels!

Het effect van BIAB op je nagels

Het effect van BIAB nails is dat de natuurlijke nagels de kans krijgen om te groeien, aan te sterken en gezonder te worden. BIAB nagels zijn hierdoor ook super geschikt om als basecoat te dienen voor gellak. In dit geval voer je de BIAB nagelbehandeling uit voordat je gellak aanbrengt. Een andere optie is om de BIAB behandeling te combineren met een nagelverlenging.

Veel gestelde vragen over BIAB nagels

Wat is BIAB en waarom is het zo populair?
BIAB staat voor ‘Builder in a Bottle’; een versterkende, opbouwende gel die aangebracht wordt op natuurlijke nagels. Er zijn tegenwoordig hele goede producten verkrijgbaar, waarmee de natuurlijke nagels versterkt kunnen worden, zodat je eigenlijk geen kunstnagels meer nodig hebt. Een BIAB treatment is dus in feite een vervanger van de kunstnagel. Het is een flexibele, verstevigende gel, waarmee een mooie, egale nagel wordt opgebouwd.
Kun je nagels verlengen met BIAB?
Het is niet mogelijk om een gebroken nagel met BIAB te verlengen, omdat het een flexibele gelvorm is. Wel is het mogelijk om eerst de nagel te verlengen met polygel/ gel en daarna BIAB in kleur te kiezen.
Waarom kiezen mensen voor BIAB nagels?
Een nagel die is opgebouwd met BIAB heeft net als de gelnagel een bepaalde flexibiliteit, waardoor hij meebuigt met de eigen nagel. Vaak is BIAB zelfs nog wat flexibeler en de kans op breken of barsten is dan ook klein. BIAB egaliseert ook oneffenheden in de natuurlijke nagel.
Hoe wordt BIAB aangebracht op de nagels?
Bij het aanbrengen van BIAB is het belangrijk dat een goede voorbereiding wordt getroffen. De nagels moeten schoon, droog en niet vettig zijn, zodat het product goed kan hechten aan de natuurlijke nagel en het resultaat langdurig is. Na het aanbrengen kunnen de nagels met een topcoat worden afgelakt, of kan een mooie kleur gellak worden aangebracht.
Is BIAB voedend voor de nagels?
BIAB is een ondersteunend product dat jouw natuurlijke nagels in goede conditie houdt. BIAB bevat (in tegenstelling tot wat soms beweerd wordt) echter geen stoffen die jouw nagels voeden, maar de behandeling is beslist niet schadelijk voor je eigen nagels.
Na hoeveel weken moet je de BIAB behandeling herhalen?
De BIAB manicurebehandeling blijft ongeveer 3-4 weken perfect zitten. Bij een pedicurebehandeling met BIAB kun je er wel tot 8 weken mee doen.
Hoe komt dat een BIAB behandeling veel tijd in beslag neemt?
Wij voeren de BIAB behandeling met de grootste zorgvuldigheid uit. Omdat de manicure- of pedicurebehandeling veilig en precies moet worden uitgevoerd, kost dit wat meer tijd. Bovendien is elk lichaam (en dus ook elke nagel) weer anders waardoor wij een behandeling altijd zullen afstemmen op de individuele cliënt.
Wat is het verschil tussen BIAB en gellak?
BIAB nagels zijn dikker dan gellak, maar dunner dan acryl nagels. Acrylnagels kunnen beschadigend zijn voor de eigen nagels en moeten eraf gevijld worden. Gellak blijft niet altijd 2 tot 3 weken zitten. BIAB nagels zijn daarom het perfecte alternatief voor en de ideale combinatie van acrylnagels en gellak.
Is BIAB beter dan acrylnagels?
BIAB is een soort ‘bouwgel’ (Builder in a Bottle) die dezelfde sterkte heeft als acrylnagels, maar zijn BIAB nagels zijn dunner en meer flexibel. De eigen nagels krijgen de kans om optimaal te groeien en BIAB is niet schadelijk of beschadigend voor de eigen nagels.
Welke BIAB kleuren zijn er?
BIAB kleuren zijn:
  • Clear
  • Milky clear
  • White
  • Soft Pink
  • Cover
  • Cover Pink
Kun je BIAB nagels zelf lakken?
Ja. Maar pas op: als je zelf nagellak op de BIAB nagels aanbrengt, let er dan wel op dat je die nagellak alleen verwijdert met een nagellak remover die vrij is van aceton.
Hoe wordt BIAB verwijderd?
Het is mogelijk BIAB nagels zelf te verwijderen, maar toch raden wij aan om dit in onze salon te laten doen. Wij vijlen de bovenste BIAB laag voorzichtig van de nagel met een buffervijl of shaper, waarbij we zorgen dat de nagelplaat intact blijft en niet beschadigt. Daarna brengen we zogenaamde nailwraps met een soak off gel remover (zonder aceton!) op de nagels aan, die enige tijd moeten intrekken. Hierna verwijderen wij de BIAB voorzichtig met een bokkenpootje van de nagels en vijlen we de natuurlijke nagels weer in vorm. Tenslotte brengen wij een voedende nagelriemolie aan om de nagels en de nagelriemen mee te verzorgen na het verwijderen van de BIAB. Maar let op: voordat een nieuw setje BIAB nagels wordt gezet, moeten de handen echter goed droog zijn, want het nieuwe product zal niet goed hechten als de nagels en/of nagelriemen vettig zijn.
Zorgt een manicure of pedicure voor meer groei van de nagelriem?
Bij het wegknippen van overtollige velletjes aan de nagelriemen is het belangrijk dat niet in de levende huid geknipt wordt. Hierdoor zou de huid namelijk beschadigd raken. Bij de juiste behandeling is het niet mogelijk dat de nagelriemen sneller of meer gaan groeien.